Amikor megkaptam az S10+-t a Speedshoptól, az ujjlenyomat olvasó után az úgynevezett Powershare-t találtam a legérdekesebbnek.
De mi is az a PowerShare?
Lényege az, hogy az S10-ünk hátuljára helyezve tudunk tölteni olyan ezsközöket, pl. fülhallgatót, okosórát, telefont, amely tölthető vezeték nélkül az S10 akksijának “kárára”
Ezt nevezték el PowerShare-nek azaz energia megosztásnak.

Itt arról láthattok egy videót, ahogyan 0-ról 50%-ra feltöltök egy iPhone 8-at kizárólag a Galaxy S10-zel. Ha érdekel mi sült ki ebből az egészből, akkor nézd meg a videót:

Ha pedig inkább olvasnál, maradj itt!
Szóval a Samsung 100%-ról indult az iPhone pedig 1%-ról.
20 perc után az iPhone 16%-on volt a Samsung pedig 85%-on, majd a 37. percnél ismét csekkoltam az állást, ekkor az iPhone 24%-on volt, a Samsung pedig 76%-on.
Majd jött egy hosszabb periódus, már 1 óra 40 perce töltöttük a telefont amikor is az iPhone elérte az 52%-ot, a Samsung pedig 48%-on volt.

A telefonhoz direkt iPhone 8-at választottam, ugyanis ennek 1820mAh-es akksija van, a Samsungnak pedig 4100, amit most kerekítsünk 2000-re és 4000-re

De ez miért is számít?

Azért, mert a nyers adatok megtévesztőek lehetnek, ugyanis hiába látszik úgy mintha a Samsung egy hiper-szuper töltő lenne, nem az.

Bontsuk le mAh-re az adatokat:
A teszt végére a Samsung (kb) 50%-on volt, tehát az ő 4000mAh-es akksijából 2000mAh-t használtunk el, az iPhone pedig szintén (kb) 50%-on volt, azonban ő csak 2000mAh-es akksival rendelkezik.
Itt a kérdés, hova tűnt 1000mAh?

Hát hova, hova, elhasználta a Samsung arra, hogy töltsön.

Éppen ezért is mondtam az imént, hogy nem annyira jó a dolog, mint amilyennek látszik.

Természetesen a Samsungot nem telefonok töltésére találták ki, hanem arra, hogy feltöltsük Budsunkat, okosóránkat, de azért érdekes volt ezt is kipróbálni, hogy mit kezd az S10+ egy telefonnal.

A készülékeket köszönöm a Speedshopnak!

Kiemelt kép forrás: Samsung

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Please enter your comment!
Please enter your name here