Már csak 1-et kell aludni február 20-áig, amikor is este 8 órakor bemutatkozik a 10. generációs S modell.
Mint minden évben, idén is rengeteg dolog szivárgott már ki a mobilról, amelyeket ebben a cikkben gyűjtöttem össze nektek.

A telefonból 3 modellt várunk. A 6.1 hüvelykes S10-et 3400mAh-es akksival, a 6.4 hüvelykes S10+-t 4100mAh-es akksival, valamint az S10e-t 5.8 hüvelykes kijelzővel és 3100mAh-es akksival.*

Forrás: gsmarena.com

Amellett, hogy ez lesz a tizedik generációs S modell, további izgalomra ad okot a Galaxy S10e (Lite), amely az első olyan csúcsmobil lesz a Samsungtól amelynek “Lite” verziója remélhetőleg eljut Magyarországra.
Mindenesetre, ha nem is jönne országunkba ez az eszköz, létezésének célja bizonyára az, hogy legyen az iPhone XR-nek konkurenciája.

Felül a Galaxy S10, alul az S10e (lite) látható. Forrás:https://twitter.com/evleaks

Érdekességek, amelyek ebben a telefonban mutatkoznak be először a Samsung történelmében: a kijelző alatti ujjlenyomat olvasó lesz, legalábbis az S10 és az S10+ esetében, mert az S10e-en valószínűleg az oldalsó bekapcsológombba lesz beépítve a szenzor. Lehetőségünk lesz arra is, hogy a telefon hátuljára helyezve töltsük vezeték nélkül tölthető eszközeinket, de ez a fícsör már a Huawei Mate 20-ban is benne van.
Továbbá várunk még továbbfejlesztett arc azonosítást, jobb Bixby-t, és persze a szokásos újításokat, mint például a (több), jobb kamera:

Galaxy S10+ Forrás: 91mobiles.com

Kamerák tekintetében már szó volt mindenféléről, a legfrisebb források azonban azt mondják, hogy a telefonok hátlapján 3-3-2 kamera lesz.
Az S10 és S10+ kap egy 12MP-es fő kamerát, egy szintén 12MP-es 2x-es nagyítású kamerát és egy 16MP-es ultraszéles látószögű lencsét.
Az S10e-nek be kell majd érnie egy 12MP-es főkamerával és a 16MP-es ultraszéles látószögűvel, azonban legalább a két (igazi) csúcsmodell méretbeli különbsége miatt nem tesz különbséget a gyártó kamerák tekintetében…….vagyis mégis.
Az előlapi kamera mely mindhárom telefonon az Infinity O kivágásban fog megjelenni, csak az S10 és az S10e esetében lesz o betű, az S10+ esetében itt egy dupla előlapi kamerát várunk, aminek az alakja inkább hasonlít egy ovális jégkorongpályára mint egy o betűre.
Szám szerint az S10 és S10e egy 10MP-es kamerát kap, az S10+ ugyanezt, valamint egy 8MP-es másikat, az UHD szelfikhez. Hiszen ki nem akarna 4K-s szelfiket?

A bemutató dátuma február 20. Az élő közvetítést a bemutatóról a Samsung oldalán lehet majd nézni, de a bemutató után itt, az UppZ-szon is megtaláltok minden részletet a telefonról.

*Az akkumulátor adatok 1-2 száz milliamperrel eltérhetnek a véglegestől.

(Ja, jack is marad:))

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Please enter your comment!
Please enter your name here