Egy szép vasárnap reggelen úgy döntöttem összekonfigurálok egy új Macbookot, hátha olcsóbb lett, (mondjuk egy félmillióval). Szépen felmegyek az Apple oldalára, kiválasztom a Mac, azon belül a Macbook pro pontot, ráklikkelek a vásárlás gombra, fintorogva kiválasztom a legolcsóbb 15 hüvelykes Touchbaros Macbook Pro-t 899ezer! forintért, majd elkezdem kiválogatni mikre lenne szükségem hardveres szinten, majd egyszer csak egy olyat láttam, hogy bezártam az oldalt.
Hogy mit láttam?

Ezt láttam.
Konfiguráltam már ezelőtt Macbookokat, de ezt még nem vettem észre, talán azért mert mindig a 13 colossal szórakoztam, na mindegy.
Kicsit utánanéztem, és mai árfolyamon a színarany grammja 11.494Ft, ebből hihetelen matektudásommal kiszámoltam, hogy 1kg színarany 11.149.000Ft
Aha, de számljunk csak egy kicsit tovább:
Egy SSD meghajtó súlya körülbelül 10 és 100 gramm között mozog, és mivel pontos adatot nem találtam arra, hogy egy Apple SSD hány gramm, ezért a lehető legnagyobb tömeggel számoltam, azaz 100 grammal.
Appleéknél egy ilyen 1.164.800Ft.
Ebből kiszámolhatjuk, hogy 1kg SSD a  11.648.000Ft
Tehát gondolkozzunk csak el azon, hogy ha van felesleges 12 millió forintunk 1kg színaranyat veszünk-e vagy 1kg Apple SSD-t. Ja, ha az aranyat választjuk 500ezer forinttal jobban járunk.

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Please enter your comment!
Please enter your name here