Mint már egy korábbi cikkben említettem, a mai nap többek között az új Macbook Air is bemutatkozott, de ezen kívül volt még izgalom.

Többek között az új iPad Prokat  és az új Mac minit is leleplezték, amiket szintén nem hagyhatok szó nélkül.

Kezdjük is az iPaddel:

Először is NINCS RAJTA HOMEGOMB, ami várható volt, de azért fura egy iPad homegomb nélkül. (Az iPhone is fura volt, de megszoktuk, mint ahogy ezt is megfogjuk.)

Na de visszatárve az iPadhez:

Az előlap nagy részét a 11 és/vagy 12,9 hüvelykes Liquid Retina kijelző tölti ki, ahol homegomb hiánya végett az iPhone x-ben megismert gesztusokkal tudunk navigálni. Természetesen ez is Face ID-t kapott, amely már fekvő módban is felold! Ezek mellett az iPadek és iPhoneok történelmében először USB C portot találunk az alján, aminek köszönhetően sokkal több lehetőségünk akad külső perifériák, kamerák, kijelzők csatlakoztatására. Mindezek mellett új Apple Pencil is kapható lesz hozzá.

Forrás: Apple

Valamint az új Mac mini is megérkezett!

Külsejét tekintve nem sokat változott, de belülről annál inkább!

Mostmár 64gb RAM-os verzió is elérhető belőle, a processzor alapból 4 magos, de 6 magos is kérhető, és sokkal gyorsabb is lett.

Tárhelyből csak ssd választható, ami nagyon jó irány. 128gb-tól egészen 2TB-ig.

Forrás: Apple

Ezek voltak tehát a legfontsabb újításai az iPadnek és Mac mininek.

Mindezek mellett a bemutató során a környezetvédelemre is kitértek, az új MacBook Air és az új Mac mini is 100%ban újrahasznosított aluminiumból készültek.

Kiemelt kép forrás: Apple

 

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Please enter your comment!
Please enter your name here