A karácsony legfeltűnőbb jelképe a karácsonyfa. Ez tény, alaptétel, axióma. Nem kell és nem is lehet vele vitatkozni. Az, hogy kinek milyen díszíti a lakását több dolgon is múlhat és itt most tekintsünk el a faárusoknál előre behálózott és otthon kibontott “meglepetésfától”.

 • Hol a helye?
  A vágott növények ellensége a meleg. Ha lehet, akkor fűtőtestektől távol, esetleg egy hűvös, kevésbé forgalmas szobában helyezd el.

 

 • Locsolni a fát?
  Határozottan IGEN! A vágott virágtól sem várjuk el, hogy napokig víz nélkül díszítse a szobát. A fa esetében se lepődjünk meg, ha a 20-22 fokos szobában nem érzi jól magát néhány nap után. A legtöbb áruházban már kapni víztartályos tartót, amit igazán megéri beszerezni, hiszen a fa meghálálja a folyadékpótlást.
  A locsolás a cserepes fenyőkre is vonatkozik. A föld gyorsan kiszáradhat alatta, főleg, ha radiátor közelébe állítottuk.

 

 • Az illat a lényeg?
  Akkor egyszerű tippet adnunk: Válassz lucfenyőt.
  Az egész lakást beterítő fenyőillatért ráadásul kevesebbet is kell fizetni, hiszen a luc egy nagyon gyorsan növő fajta, így olcsóbb is mint a lustább társai.

 

Nagy zűrzavar uralkodik a Nordmann-fenyőfa megnevevezése, kiírása körül.
A következő formák, bár látjuk őket, nem helyesek: normman, normann, normand vagy nordmann fenyő. A kaukázusi jegenyefenyő latin szaknyelv megnevezése: nordmaniana (Abies a nemzetség neve). A névben (faji jelzőben) egy személynév rejlik: Alexander von Nordmann (1803-1855) finn zoológusról nevezték el Nordmann-fenyőnek a kaukázusi jegenyefenyőt.
Forrás: e-nyelv.hu

 • Melyik bírja legtovább?
  Tedd a szívedre a kezed… Nálad is maradt már februárig karácsonyfa a szobában.
  Tudjuk! Mindenkivel előfordul. Ha ilyenkor nem egy levéltelen csonkkal szeretnénk szemezni hosszú ideig, akkor a Nordmann-fenyő a barátod. Ez a fajta kicsit drágább, mint a luc, kevésbé illatos, de sokáig megőrzi tűleveleit.

 

 • +1 Legyen modern az ünnep!
  A technika életünk minden részletébe beköltözik.
  Nincs ez máshogy a karácsonnyal sem. Ha igazán menő fát szeretnél, szerezz be egy programozható, okostelefonnal vezérelhető izzósort a Speedshoptól, hogy a fa úgy ragyogjon, ahogy te megálmodtad.

 

Disclaimer: Az UppZ.hu és a Speedshop márkanév tulajdonosa a Speedshop Zrt.

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Please enter your comment!
Please enter your name here