Ahogy az lenni szokott, az iFixit elsőként kapta szét az Apple legújabb telefonját.
A kompakt alaplappal, és a dupla akkumulátorral most mi nem is foglalkoznánk, biztosan lesz akinek ezt is kell majd cserélni, erre (is) jó szívvel tudjuk ajánlani a Speedshop garanciális szevizét.
A cikkünk apropója az, hogy visszatér az iPhone 4/4S korszak, amikor elől és hátul is törhettük a telefonunkat az üveg hátlapnak “köszönhetően”.

A 4 és 4S szériánál a hátlap csere gyerekjáték volt. Tudunk olyan unatkozó anyukáról, aki otthon, gyermeke altatása közben megoldotta, mindenféle telekommunikációs/szervizes előképzettség nélkül.

  • két csavar ki
  • régi hátlap feltol, majd kivesz
  • új vissza a régi helyére
  • két csavar be

Kész is!

És akkor a ROSSZ HÍR:
Az iPhone X esetében a hátlap cseréjéhez ki kell belezni az egész készüléket, ami nem lesz olcsó, ha csak az óradíjat számoljuk, akkor sem. De egész könnyen sérülhet az indukciós töltő és a flex kábelek is.

Forrás: iFixit

Ha okosak vagyunk, akkor időben beszereztünk valamilyen iPhone X tokot, így erre nem lesz gondunk.

A másik, ami gyakran szorul cserére a telefonoknál, az a kijelző. Az iPhone-ok esetében az egész procedúra még meg volt fejelve azzal, hogy amennyiben a sérülés, vagy a csere következtében sérült a home gombbal egybeépített ujjlenyomatolvasó, vagy annak a kábele, akkor ennek a funkciónak örökre búcsút inthettünk.
És itt jön a JÓ HÍR:
Az iPhone X-ben NINCS home gomb. A Face ID összes alkatrésze pedig a kijelző üvege alatt, különálló egységként van beépítve, így nem valószínű, hogy egy kijelző törés miatt búcsút kell intenünk a biztonságnak.
Tehát egy gonddal és bosszúsággal kevesebb.

Forrás: iFixit

Ettől függetlenül továbbra sem olcsó mulatság törni az iPhone kijelzőjét. Egyes források szerint az iPhone X kijelző cseréje lesz a mindenkori legdrágább szervizesemény az okostelefonok korszakában.

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Please enter your comment!
Please enter your name here