Szinte még meg sem száradt az iPhone X lcd ragasztója, a kínai munkások még nem kapták meg az extra műszakok miatti szabadnapokat, de a tech újdonságokra éhes netezők, már a következő nagy dobást várják.

A napokban több helyen is elkezdték tolni a 2018-as iPad képeit. Mi leginkább Benjamin Geskin munkáinak megvalósulásában bízunk, két dolog miatt:

  • ő volt, aki első között mutatta meg az iPhone X-et
  • igazán nem szeretnénk, ha szigetes elrendezést kapna az iPad kijelzője
iPad 2018 koncepció – Benjamin Geskin

Az szinte biztos, hogy az Apple szépen beépíti a “mini kinect”-et minden csúcskészülékbe, tehát az arcunkkal kell/lehet majd azonosítani magunkat a gépek használatához.

Itt jegyezzük meg halkan, hogy nem biztos, hogy a FaceID tökéletes megoldás egy 10+ colos tablet esetében, hiszen ki akarná mindig az arca elé emelgetni a több, mint fél kilós eszközt…

Az iPhone-nal ellentétben, itt nem feltétlenül kell erőltetni a teljesen keretmentes kijelzőt, így a FaceID-nek maradna hely a keret felső részében, ami lássuk be, elegánsabb egy munkára/tartalomfogyasztásra szánt eszköz esetében, mint egy folyton belógó sziget.

Nem beszélve arról, hogy az iPad-et összevissza forgatjuk, tehát korántsem egy olyan “vertikális eszköz”, mint a telefon. Ha az alábbi képet hasonlítjuk a Benjamin Geskin által elkészített koncepcióval, akkor az övé sokkal inkább “feldolgozható” a szemnek első látásra, és nem keressük egyből az eszköz leendő használatának buktatóit.
Bárhogy is legyen, biztos, hogy az új almás tábla egy tök jó eszköz lesz, de ha valaki tudna szólni az érdekünkben az Apple-nél, akkor mondja meg, hogy ezt a szigetes dolgot az iPad esetében ne erőltessék. 🙂

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Please enter your comment!
Please enter your name here