A ROG Strix XG27VQ néven ismert darab (aminek elnevezéséről inkább nem is írunk semmit) az a monitor, ami megpróbál gamereknek kedvező lenni egy olyan világban, ahol minden monitor a legjobb és a legnagyobb akar lenni.
27″ inch átmérővel jelentősen kisebb, mint a már jól ismert hajlított kijelzős Asus monitorok, amelyek általában 32″ inch és felette mozognak.
A panel egy szelíd 1080p felbontást produkál a már “megszokott” magasabb pixelsűrűségű 1440p felbontás helyett. Ezek a kompromisszumokkal egybekötött tulajdonságok viszont egy sokkal inkább fogyasztóbarát árat eredményezhetnek: a Strix XG27VQ egészen pontosan $349.99-ba fog kerülni (ami a hazai adóknak és egyéb járulékos költségeknek köszönhetően 130.000Ft körüli hazai árat jelent majd).
Mindezzel együtt még mindig elmondható, hogy egy egész tisztességes monitort kapunk a pénzünkért. A Strix XG27VQ panelja egy kompetitív játékosoknak hasznos 144Hz -es képernyőfrissítést biztosít, ami önmagában elég nagy értéket tesz a monitorhoz. Ehhez társul még az AMD FreeSync technológiája, ami további kényelmet ad a játékokon belüli kép és a monitor képernyő-frissítésének szinkronizálásával. A monitor egyik legnagyobb meglepetése azonban az Asus új Extreme Low Motion Blur (ELMB) funkciója (Ez a technológia az Ultra Low Motion Blur egyik módosított verziója), ami a képernyőn különösen gyorsan mozgó tárgyakat próbálja simábbá és könnyebben kivehetővé tenni.
Ezek mellett még egy világító Asus Republic of Gamers logót is tud vetíteni az asztalodra, ha ez esetleg egy olyan dolog, amit szeretnél az életedben. Bemenet ügyileg DisplayPort 1.2, HDMI 1.4 illetve még egy dual-link DVI-D-t találsz hátul.
Országunkban, illetve Európában még sehol nincs készleten, mivel elég friss darab, viszont a már megszokott módon hamarosan nálunk is elérhető lesz. Remélhetőleg fogyasztóbarát áron.

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Please enter your comment!
Please enter your name here